nothingbuttranquility

Kad dobro promislite, stavite na papir i rangirate po bitnosti, cini mi se da Vam zdravlje bude pri vrhu liste.

CryoSave vodeći brigu o Vašoj trudnoći… vodi brigu o Vašem zdravlju i zdravlju Vama najbližih.

Šta je CryoSave i koliko dugo postoji?

,,CryoSave je vodeća svetska i najveća porodična banka matičnih ćelija u Evropi. Osnovana je 2000. godine u Belgiji i od tada uspešno posluje u preko 30 zemalja. Sa više od 300.000 sačuvanih uzoraka matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce, iz preko 70 zemalja širom sveta, CryoSave je globalni lider sa velikim iskustvom na polju obrade, čuvanja i pripreme uzoraka matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.”

 

Tranquility test u okviru CryoSave-a postoji od marta 2015-e godine. Koja je svrha datog testa, šta je cilj, šta se dobija njime?

,,Tranquility test je proizvod kompanije GENOMA S.A. koja se u okviru ESPERITE Grupe  bavi genetskim testiranjem, dijagnostikom i istraživanjem u oblasti prediktivne medicine. Tranquility test je jednostavan, visoko senzitivan (99.9%), CE-IVD sertifikovan, najseobuvatniji test za rano otkrivanje hromozomskih anomalija ploda kao što su Daunov, Edvardsov, Patauov, Tarnerov, Klineferterov i Jakobsov sindrom, nakčešće mikrodelecije, kao i pola bebe na zahtev roditelja.”

 

Da li je i koliko je Tranquility test pouzdan i siguran?

,,Tranquility test je visoko senzitivan (99.9%) što znači da je u velikom procentu u stanju da izbegne lažno negativne rezultate. To se dešava kada test da negativan rezultat (poremećaj nije pronađen), dok beba ustvari ima zabeleženi poremećaj.

Tranquility test odlikuje visoka specifičnost (99.9%) što predstavlja mogućnost izbegavanja lažno pozitivnih rezultata. To može dovesti do nepotrebnog i rizičnog obavljanja amniocenteze, iako beba nema nikakav poremećaj.

Kompanija Genoma poseduje najnapredniju tehnologiju u svojoj laboratoriji u Ženevi, što znači da će rezultati biti gotovi u roku od 5 radnih dana od prijema u laboratoriju.”

Koji je procenat budućih mama koje se opredeljuju za dati test?

,,Za sada nemamo tačan podatak. Možemo da pretpostavimo da je to oko 5-6%.”

Šta CryoSave želi budućim mamama? 🙂

,,CryoSave je istrajan u tome da ostane profesionalan i da ponudi najbolje moguće opcije svojim klijentima, kao i medicinskoj javnosti, ali sa ličnim pristupom u svim koracima službe. Mi želimo bezbrižne dane trudnoće sadašnjim i budućim mamama i bezbrižne dane življenja njihovim potomcima.”

p.s. Kad dobro promislite… bitno je i povrenje… u ljude… u firme koje vode ljudi:). Upoznajući ih, razumela sam da ljudima iz CryoSave-a možete verovati. Birajte i vi… CryoSave… i Tranquility. Zajedno sa njima, želim vam bezbrižne dane trudnoće, sadašnje i buduće mame! … i … noonelike CryoSave :))

CryoSave možete pratiti na njihovom zvaničnom sajtu CryoSave.rs, fejsbuk stranici i instagram profilu.

p.s. plus 🙂 Drugari modeli: Todor i mama Nevena; Fotograf: Danilo Vučković;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s